BESTELLEN

Bestellen

Ik speel zelf gitaar sinds mijn 13e. Ik weet dus dat het belangrijk is om een gitaar uit te testen op het vlak van klankkleur, bereik, greep, vorm en uitzicht. Ik weet ondertussen ook dat twee gitaren die op dezelfde manier gebouwd zijn met hetzelfde toonhout, niet volledig hetzelfde zullen klinken. Dat wil niet zeggen dat de ene gitaar beter is dan de andere, ze zijn gewoon anders. 
Daarom hou ik van elk model minstens één gitaar in stock. Op die manier kan u een idee krijgen van de kwaliteit die u mag verwachten en van de verschillen in klankkleur bij de diverse combinaties van toonhout.

Indien u bij mij uw perfecte gitaar gevonden hebt dan kan u een exacte kopie van die gitaar bestellen of u kan mij de opdracht geven om een gitaar volgens uw specificaties te bouwen. In beide gevallen zal voor de vormgeving van de hals rekening gehouden worden met de grootte van uw handen en uw manier van gitaarspelen. Hou er wel rekening mee dat andere houtsoorten voor het bovenblad, de rug, de zijkanten en de hals, een totaal andere gitaarklank zullen opleveren.

Ik vraag een voorschot van €700 bij de bestelling. Hiermee wordt de eindprijs vastgelegd en verzekert u zich van een plaats in het productieschema. Aangezien mijn jaarlijkse productie beperkt is, zijn alle leveringsdatums bij benadering. Hou er rekening mee dat uitzonderlijke specificaties en speciale houtsoorten (vooral deze met heel veel nerftekening) een hoger voorschot noodzakelijk kunnen maken.

Wanneer de gitaar klaar is, verwacht ik u in mijn atelier om de gitaar te testen en af te rekenen. 
Indien de gitaar niet aan uw verwachtingen voldoet en de gitaar een exacte kopie is van een van mijn standaardmodellen, dan kan u het voorschot terug eisen. Indien de gitaar echter volgens uw specificaties gebouwd werd, dan zal het voorschot terug betaald worden op het moment dat de gitaar aan de met u afgesproken prijs aan een andere klant verkocht kan worden. Afwijkende mensuur (snaarlengte) wordt als een specificatie beschouwd.

Indien u de gitaar niet kan komen afhalen, dan contacteer ik u wanneer de gitaar klaar is. Op dat moment bespreek ik het transport en de transportverzekering met u. Ik verstuur de gitaar nadat ik van u het openstaand aankoopbedrag plus de transport- en transportverzekeringskosten ontvangen heb door overschrijving of bankcheque. U heeft 7 dagen na ontvangst van de gitaar de tijd om te beslissen of de gitaar aan uw verwachtingen voldoet. Indien de gitaar niet aan uw verwachtingen voldoet, moet u zelf instaan voor het transport en de transportverzekering van de gitaar naar mijn atelier. Indien de gitaar een exacte kopie is van een van mijn standaardmodellen en de gitaar is in dezelfde staat als die waarin ik ze verstuurd heb, dan kan u het factuurbedrag van de gitaar (dus excl. transport- en transportverzekeringskosten) terug eisen. Indien de gitaar echter volgens uw specificaties gebouwd werd, dan zal het factuurbedrag van de gitaar (dus excl. transport- en transportverzekeringskosten) terug betaald worden op het moment dat de gitaar aan de met u afgesproken prijs aan een andere klant verkocht kan worden. Afwijkende mensuur (snaarlengte) wordt als een specificatie beschouwd. Bij schade aan of gebruikssporen op de gitaar, wordt het terug te storten bedrag verminderd met de kost om de gitaar in de oorspronkelijke staat te brengen.

Hou er rekening mee dat een nieuwe gitaar minstens een half jaar nodig heeft om "open te bloeien".

Door de verschillen in vochtigheidsgraad en het natuurlijk "zetten" van de gitaar zal de aanslag (snaarhoogte) na enige tijd moeten aangepast worden. Ik verbind me ertoe om elke noodzakelijke afstelling gratis uit te voeren tijdens het eerste jaar na aankoop op voorwaarde dat u de originele eigenaar bent en dat de gitaar door niemand anders gewijzigd werd. Indien u de gitaar niet zelf naar mijn atelier kan brengen, moet u instaan voor het transport en de transportverzekering naar en van mijn atelier. 

Alle gitaren worden geleverd met een bepaalde levenslange garantie voor materiaal- en productiefouten naar de originele eigenaar toe (zie Garantiebepalingen).
Share by: